1e prijs pupillen Internationaal toernooi

MVP Yadi

 

Spikes pupillen winnen internationaal honkbaltoernooi

Op zaterdag 27 mei vertrokken de pupillen van spikes richting de Rotterdamse honkbalvelden van Neptunus om deel te nemen aan het internationale jeugdtoernooi. Uitkomend in de 2e klasse waren zij in gedeeld in een poule van 5 teams.

Onder de tropische temperaturen zagen coaches Tom en Valery en teambegeleider Orphea hoe de jonge spelers begonnen aan de warming-up, afwachtend op hun eerste wedstrijd.

De poule-fase verliep voor de spikes spelers voortvarend en van de teams “the Sharks”, Neptunus 2 en Neptunes 3 werd overtuigend gewonnen, alleen tegen de Dordrechtse “Hawks” werd gelijk gespeeld. En dat betekende op zondag de halve finale spelen (als 1e geplaatst).

De zondag begon vroeg voor de spelers en het zegevierende team zetten de trend van zaterdag voort. In de halve finale werd het team van Neptunus 3 voor de 2e maal dit weekend opzij gezet.

Aangekomen in de finale wachtte zoals verwacht het sterke team van “Hawks”.

Tobias Koch begon de finale als pitcher en zorgde voor een beperking van “slechts” 2 gescoorde punten in de 1e inning. Slagman 1, 6 en 8 werden alle drie via 3-slag uit gemaakt.

Voor de Hawks kwam pitcher Kika Bonora op de pitcherplaat, een dame die echt haar mannetje staat op die positie. Dat hadden de spikes in de reguliere competitie al ondervonden. Maar als de pitcher mooie slagballen gooit, dan kunnen de slagmannen    en slagvrouwen   deze ook goed wegslaan en zo maakte het spikes team in hun eerste inning 6 punten, wat volgens de regels van het toernooi inhield dat er wederom gewisseld werd.

In de  2e inning konden beide teams weinig potten breken, Hawks scoorde 1 punt, Spikes pakte geen enkel punt. Door Spikes werden de zogenoemde nullen gemaakt via 1 maal 3-slag en 2 maal loper uit op honk één.

De 3e inning bracht een pitcherwissel bij Spikes, het werpen werd overgenomen door Jeffrey Gouw en het vechtershart van team Hawks liet van zich spreken. Al snel waren 2 spelers van de Hawks uitgemaakt (beide met 3-slag), maar langzaam druppelde de punten binnen en met 4 lopers binnen, was de stand 7-6 in het voordeel van “Hawks”. Spikes besloot om de linkshandige pitcher Dilann van Toledo in te zetten en hij nam, met een high-five de bal over van Jeffrey. Dilann daagde de slagman uit en met een 3-slag werd de 3e uit gemaakt.

Spikes mocht beginnen aan de gelijkmakende beurt in de 3e inning en zij deden dat voortvarend,  de 1e slagman kwam op honk 1 terecht en als 2e aan slag was Yadi Rene Jean François, de eerste de beste bal die hij toegeworpen kreeg, sloeg hij met volle overtuiging richting het achterveld. Hier konden de Hawks niks meer tegen inbrengen, Yadi kon alle honken aflopen en dankzij zijn home-run werden de 2 benodigde punten gemaakt voor de overwinning. De Spikes Pupillen zette het toernooi op hun naam.

Voor zijn aandeel over het hele toernooi, maar met name het beslissende moment in de finale werd Yadi door de toernooileiding gekozen tot mvp (most valuable player).

 

Scroll naar boven