Vereniging

HSV Spikes staat voor honk- en softbalvereniging Spikes en staat tevens voor meer dan 50 jaar honk- en softbal in Spijkenisse. Jarenlang waren onze velden gelegen op het sportpark “De Brug” in Spijkenisse, maar in 2009 is de vereniging verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Sportpolderweg in de wijk Maaswijk (naast V.V. Hekelingen). Het prachtige complex bestaat uit drie velden: een honkbalveld, een softbalveld en een Beeball veld.

HSV Spikes stelt zich ten doel een vereniging te zijn waar spontaniteit, enthousiasme, sfeer en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast streven we naar breedtesport op een zo hoog mogelijk niveau voor al onze teams, om zodoende meer bekendheid te geven aan de honk- en softbalsport in het algemeen, maar in het bijzonder om te groeien en daarmee zoveel mogelijk mensen te kunnen bedienen met dit sportaanbod. Speerpunt van ons beleid is het opbouwen van een grote solide jeugdafdeling honkbal en eventueel in de toekomst softbal.

Er wordt op uiteenlopende niveaus honk- en softbal gespeeld. Spelers die op een hoog niveau willen spelen kunnen terecht in een van de selectieteams, maar HSV Spikes biedt ook onderdak aan beginnende en minder fanatieke spelers, wat onze club uiterst divers maakt. In het jaar 2013 is zelfs het eerste ‘recreanten softbalteam’ opgericht.

De vereniging wordt geheel gedreven door vrijwilligers en dat wordt ieder jaar een zwaardere taak, zeker als je als vereniging wilt blijven groeien.

HSV Spikes is aangesloten bij de KNBSB: de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

Scroll naar boven