Pupillen prolongeren internationale titel

Pupillen  1 prolongeren internationale titel

12 en 13 mei 2018 werd bij Neptunus in Rotterdam een internationaal jeugdtoernooi honkbal gehouden.
Vorig jaar wisten de pupillen onder begeleiding van Tom Koch, Valery Themen en teambegeleidster Orphea op spectaculaire wijze de winst op te eisen. Met de wisselbeker in handen verzamelden de jonge honkballers zich afgelopen zaterdag op het terrein van Neptunus. Op zaterdag stonden de poulewedstrijden op het programma en na een warme zonnige dag stonden de spikes-pupillen op een 2e plaats en plaatste zich voor de finaledag op zondag.
Om de titel te prolongeren moest er op zondag nog 2 maal gewonnen worden, de 1e wedstrijd werd gespeeld tegen Neptunus pupillen 2. Op de pitchplaat begon Jaden Ramos als werper en in de 1e inning kwam Neptunus op een 1-0 voorsprong. De 2e inning hield de spikes pitcher de stand op 0 punten, waarna voor spikes de gelijkmakende inning beslissend zou worden. Jaden kwam op de honken dankzij 4 wijd en Kees Deuze scoorde een 2-honkslag. Beide jongemannen wisten de honken te stelen en kwamen over de thuisplaat binnen en zette de stand op 1-2. Inmiddels waren er al 2 spelers uit bij spikes, door een vangbal op een mooi geslagen bal van Dantell Pinas en Keanu Ramos mocht met 3-slag terug de dug-out in. Aan slag kwam Chelsey Schellenboom en zij wist met een mooie tik een home-run te slaan, hierdoor wist spikes zich definitief te plaatsen om de overwinning van het toernooi binnen te halen met nog 1 wedstrijd te spelen.
Neptunus pupillen 4 was de tegenstander en op de pitcherplaat stelde coach Koch Dilann van Toledo op voor de 1e inning. Dilann begon voortvarend en de 1e slagman werd met 3-slag huiswaarts gestuurd. De 2e speler van Neptunus wist een home-run te slaan en de achterstand was een feit.
De volgende 3 spelers kwamen met respectievelijk een honkslag en 2x 4 wijd op de honken. Met alle honken bezet groeide de druk op de werper van Spikes, maar allebei de volgende spelers werden met 3-slag uit gegooid. 1-0 achter en de gelijkmakende slagbeurt.
De pupillen van Spikes hadden er zin in en voelde de mogelijkheden om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten, als snel stond er 6 punten op het scorebord voor de spikes. Matthijs Sanderse met een 1- honkslag, Tobias koch met een 2- honkslag en de overige spelers scoorde vanuit 4 wijd en daarna met stelen. Na de eerste 3-slag uit voor de Spikes, scoorde Kees ook nog vanuit een honkslag en pakte zo het 7e punt. De 9e en laatste slagman werd door een vangbal de laatste uit van de inning en uiteindelijk van de wedstrijd. Neptunus gooide de handdoek en zo werden de spikes pupillen wederom gekroond tot de beste van het weekend.
Volgend jaar zullen de pupillen voor de hattrick gaan.

Scroll naar boven