Eerste competitiewedstrijd U21

Tekst: Valery Schellenboom Foto’s: Wendy Stolk

De spelers van onze U21 mochten afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd spelen in Voorschoten bij honkbalvereniging Adegeest.

De eerste inning hadden we drie slagmensen aan slag, deze gingen met een drieslag allemaal uit. De tegenpartij wist met actief honklopen aardig wat punten binnen te slepen. We kwamen op een 14-0 achterstand in de eerste inning. De tweede inning werd geopend met een twee honkslag van Quinten, helaas zaten Jasper en Gilliano met 3 slag weer snel op de bank. Door een wilde worp van de pitcher wist Quinten thuis te stelen, waardoor ons eerste punt binnenkwam. Thomas kwam met een hit by pitch op het eerste honk. Door een honkslag van Ymire werd de derde nul op het tweede honk gemaakt. Aan onze kant heeft er een pitcherwissel plaatsgevonden. Nadat de pitcher zijn draai had gevonden, konden de spelers de wedstrijd naar hun hand zetten. Er kwamen 3 van Adegeest aan slag. De eerste loper ging uit door een pick-off 1-3. De tweede slagman ging uit door actie 4-3 en de derde mocht met drie slag terug naar de dugout.

In de derde inning startten wij met een 3-slag, vervolgens een actie 6-4 en een actie 3. Tweede helft 3e inning: Onze pitcher startte met 2x3slag, 1 slagman komt door vier wijd op het eerste honk. Door een error 3 hadden we nu twee lopers op de honken.De pitcher wist de volgende slagman met 3 slag uit te gooien. In de vierde inning hadden we nog een kans om terug te komen in het spel. De stand was op dat moment 14-1. Er kwamen voor Spikes 8 mensen aan slag. Leon startte met een hit by pitch.
Chelsey sloeg een honkslag in het linksveld, Quinten kwam met 4-wijd op het eerste honk. Jasper sloeg een twee honkslag in het linksveld, waardoor Leon en Chelsey konden scoren. Gilliano kreeg 4-wijd, kwam vervolgens door Thomas op het tweede honk. Laatstgenoemde ging helaas uit door actie 4-3, maar wist wel Quinten binnen te slaan. Ymire ging uit door actie 1-3, hierdoor kwam Jasper over de thuisplaat. Met twee nullen kwam Lèvi aan slag en moest met 3 slag terugkeren naar de dug-out.

Helaas heeft de U21 de wedstrijd met 14-5 verloren.

De coaches kijken terug naar een leerzame en leuke wedstrijd. Er zijn leuke acties gemaakt.

Op naar de volgende. Deze zal op 14 mei om 11.00 zijn op onze eigen sportpark.

Scroll naar boven