EHBO-ers gezocht: Club verzorgt opleiding

HSV Spikes is op zoek naar leden die graag een EHBO opleiding zouden krijgen. Als gecertificeerd EHBO-er kan je tijdens eigen wedstrijden en trainingen evt ingezet worden om eerste hulp te verlenen. Ook kan de club een beroep op je doen tijdens evenementen die door Spikes georganiseerd worden.

baseball ball therapy after the game (bron: hsv-catch)

De gemeente Spijkenisse verzorgt samen met NOC-NSF en het Rode Kruis een EHBO opleiding.  Deze opleiding is gratis, maar niet vrijblijvend.  Op 15 en 22 november vindt de training plaats in de kantine van Spikes.

Ter voorbereiding op de praktijkmodules wordt je gevraagd via e-learning een aantal opdrachten uit te voeren: Je krijgt via een filmpje fragmenten van een sportsituatie te zien waarin zich een ongeval/blessure voordoet: Hoe zou u handelen? (duur: 30 minuten), een snelcursus EHBO (2 uur, verplicht voor deelname aan de praktijkbijeenkomsten) en een snelcursus Reanimatie (2 uur, verplicht voor deelname aan de praktijkbijeenkomst).

De praktijkmodules bestaan uit:
– Module 1: Handelen bij sportongevallen en blessures (3 uur)
– Module 2: EHBO (2 uur)
– Module 3: Reanimatie (2 uur)

Na afloop ontvang je van de modules EHBO en Reanimatie een certificaat van het Rode Kruis. Voor de module Handelen bij sportongevallen ontvang je een bewijs van deelname van de Vereniging voor Sportgeneeskunde en de Academie Sportkader.

Wil jij je aanmelden voor deze training en een gecertificeerd EHBO-er zijn voor Spikes? Meld je dan aan via deze link 

Laat ook even weten dat je je hebt opgegeven aan iemand van het bestuur.

Scroll naar boven