Ere-voorzitter SC Botlek Ben Herbers overleden

Spijkenisse – Afgelopen zondag ontvingen ze bij SC Botlek het droevige bericht dat hun ere-voorzitter Ben Herbers op 79-jarige leeftijd is overleden. Wie Botlek zegt, zegt Ben Herbers. Zijn werk bij de Esso bracht hem van Drenthe naar Spijkenisse en als Esso-man was de stap naar Botlek (dat voortkomt uit de personeelsvereniging van Esso) dan ook niet zo groot.

Direct na de oprichting van Botlek werd Ben in 1968 voorzitter en hij zou die functie ruim 30 jaar vervullen. Samen met zijn vrouw Lenie en kinderen (Fred, Mark en Peter) vergroeide hij met Botlek en Botlek zou nooit meer uit zijn leven verdwijnen.

Na zijn tijd als voorzitter bleef hij betrokken bij Botlek en kwam hij nog regelmatig langs. Zijn kennis en ervaring deelde hij in diverse commissies zoals o.a. de jubileumcommissie in 2006, de bouwcommissie, de commissie voor normen en waarden en vorig jaar nog in de commissie Invulling nieuw bestuur. Hij bleef altijd in contact met Botlek en Botlekkers over het wel en wee van de club.

Voor Ben was er altijd maar één belang: dat van Botlek. Persoonlijke belangen waren ondergeschikt. Dat zorgde ervoor dat hij veel gedaan kreeg voor Botlek. Ben ontving diverse onderscheidingen. Van de KNVB kreeg hij in 1993 de Gouden speld, hij werd ere-voorzitter van Botlek in 2003 en hij kreeg een Koninklijke onderscheiding in 2007

Scroll naar boven